- 1 tongkol jagung, dihiris
- 1 labu bawang besar, didadu
- 3 tangkai cili merah, didadu
- 2 inci carrot, hiris memanjang
- 2 tangkai daun bawang, dihiris halus
- 2 tangkai daun ketumbar, dihiris halus
- 10 ekor udang (besar), di potong ikut suka
- 1 biji telur
- 2 cawan penuh tepung gandum
- 4 sudu besar susu cair
- 1 sudu kecil serbuk maggi cukup rasa (optional)
- anggaran 1 cawan air
- garam secukup rasa
Caranya
- Satukan tepung, isi jagung, bawang besar, cili merah, daun sup dan udang di dalam mangkuk. Pecahkan telur, masukkan susu cair, serbuk perasa, garam dan gaul rata.
- Tambahkan air sedikit demi sedikit, dan gaul hingga sebati.
- Panaskan minyak dan jemputkan adunan dengan sudu kecil. Goreng hingga keperangan
No comments:
Post a Comment